Σούλης Γεώργιος

Ο Σούλης Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Το 2000 απόκτησε τον Μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A de Neurosciences από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Paris VI). Το 2005 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2008 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος. Το 2011 απόκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη διαχείριση Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών και Επειγουσών Καταστάσεων με κατεύθυνση Επείγουσα Φροντίδα Υγείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έκανε τη θητεία του ως ιατρός υπαίθρου στο Π.Ι Πτελεού στο Ν. Μαγνησίας το 2008. Ειδικεύτηκε στην Γενική Ιατρική στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α και απόκτησε τον τίτλο της Ειδικότητας το 2013. Εργάστηκε ως Επικουρικός Επιμελητής στο Κ.Υ Καλυβίων για ένα έτος (2013-2014). 

Στη διάρκεια της ειδικότητας του, έλαβε εκπαιδευτική άδεια εξωτερικού και  εκπαιδεύτηκε για 6 μήνες στην Γηριατρική κλινική του Πανεπιστημίου του Νανσύ στη Γαλλία. Απόκτησε τον τίτλο της επάρκειας στην Γεροντολογία/Γηριατρική από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 2013.

Έχει λάβει υποτροφία από το Γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας «French Minister de l’ Education Nationale, de la Recherche et de la Technologie» κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών και από την EUGMS (European Union Geriatric Medical Society) για συμμετοχή στο Χ EAMA (European Agency for Medicine of Ageing) Advanced Course.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, πιο συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα EPIC ELDERLY NAH και στο Πρόγραμμα «Πέργαμος». Έχει διδακτικό έργο σε προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Λέκτορας με Σύμβαση ΠΔ 407 / 80, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών (υπεύθυνος Καθηγητής Ν.Π Ανάγνου) από 01/10/2007 έως 31/8/2008 και από 01/10/2008 έως 31/01/2009.

Το 2014 συμμετείχε στην ομάδα εργασίας εξωτερικών εμπειρογνωμόνων εξειδικευμένων στη Διάγνωση και Αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer και άλλων διαταραχών σχετιζόμενων με την άνοια καθώς και για την έκδοση κλινικών οδηγιών για την Άνοια που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας.

Το ερευνητικό ενδιαφέρον του αφορά τις γνωστικές διαταραχές και την βασισμένη στην κοινότητα γηριατρική (πρόληψη και εντοπισμός γηριατρικών συνδρόμων σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας). 

Extended CV