ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παρασκεύη, 17 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση! Ηλικιωμένοι Ασθενείς και COVID- Προσοχή στις πολλαπλές άτυπες εκδηλώσεις

Δείτε ΕΔΩ το μήνυμα της Παθολόγου- Γηριάτρου και μέλους της ΕΕΜΕΓ, κας Μαρίνας Κοτσάνη και του Καθηγ. Γηριατρικής και Προέδρου της ΕΕΜΕΓ, κου Μπενέτου Αθανάσιου

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, 16:00

Συνέντευξη του Προέδρου της ΕΕΜΕΓ Καθηγ. Γηριατρικής κυρίου Αθανάσιου Μπενέτου, στην ενημερωτική εκπομπή ΕΡΤ 1 για τον COVID-19 σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ

Ο κύριος Μπενέτος είναι Διευθυντής του Γηριατρικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Νανσύ στην Γαλλία, Υπεύθυνος της Κλινικής Γεροντολογίας του Πανεπιστημίου της Λωραίνης και Πρόεδρος της Ευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρείας EuGMS https://www.eugms.org/about-us/eugms-boards/executive-board.html  Αυτή την εποχή είναι ο συντονιστής της δράσης της ARS (Agence Régionale de Santé Regional Health Agency) της Λωρραίνης κατά της επιδημίας COVID στα γηροκομεία.

Η  ARS είναι η δημόσια διοικητική υπηρεσία του Γαλλικού κράτους, υπεύθυνη για την εφαρμογή της υγειονομικής πολιτικής στην περιφέρειά της.

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Ο Πρόεδρος της ΕΕΜΕΓ και της Ευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας- ΕuGMS, Καθηγ. Γηριατρικής Αθ. Μπενέτος, απευθύνει έκκληση σε όλους τους ‘Ελληνες να μην εφησυχάσουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ήδη έχουμε ξεκινήσει, ούτως ώστε η περιπέτεια με τον κορονοϊό να έχει όσο τον δυνατόν πιο θετική έκβαση για την Ελλάδα.

Ο κύριος Μπενέτος είναι επιστημονικός Υπεύθυνος για τις ενέργειες αντιμετώπισης του Covid στην περιοχή της Λωραίνης και Αλσατίας της Γαλλίας και διευθύνει την Κλινική Γηριατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Nancy, Γαλλίας. Στην εν λόγω μονάδα, νοσηλεύονται αυτή την στιγμή πάνω απο 400 άτομα άνω των 65 ετών προσβεβλημένα από τον κορονοϊό (εκ των οποίων τα 130 σε μονάδα εντατικής θεραπείας).

Ο καθηγητής κύριος Μπενέτος είναι ιατρός πρώτης γραμμής σε επιπλέον 3 κλινικές αποκατάστασης ηλικιωμένων στην βορειοανατολική Γαλλία.

Δείτε το μύνημα του εδώ:

Video message: https://www.eugms.org/news/videomessage-on-covid-19-from-eugms-president-athanase-benetos.html

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, 16.00

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΜΕΓ, Γενικός Ιατρός - Γηρίατρος, Γεώργιος Σούλης μίλησε στην ραδιόφωνική εκπομπή της ΕΡΤ 3, “Υγεία και ζωή”, 102 Fm και την Λέλα Κεσίδου, σχετικά με τον τρόπο που η γήρναση επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και κατατάσσει τους ηλικιωμένους στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τα στρεσογόνα γεγονότα που επηρεάζουν την αμυνά τους.

Ακούστε την συνέντευξη ΕΔΩ

- Γιατί τα γηροκομεία θεωρούνται ωρολογιακές βόμβες στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε για την υγεία μας λόγω του Covid-19;

- Ποίες είναι οι οδηγίες πρός “ναυτιλομένους”;

- Πώς μπορούμε να μειώσουμε το στρές στην ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων;

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, 14:07

Συνέντευξη Προέδρου ΕΕΜΕΓ και Προέδρου EuGMS, Καθηγ. Γηριατρικής Αθ. Μπενέτου για τον COVID-19  στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ-Πρακτορείο FM 104,9 και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Κυριακίδη.
 
Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη ΕΔΩ
 


2020

7-9 Οκτωβρίου 2020

Ανακοινώνουμε την διοργάνωση του συνεδρίου της Ευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρείας- EuGMS ΑΘΗΝΑ 2020 “Growing old in better health. Building synergies across Europe” στις 7-9 Οκτωβρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για εγγραφή και υποβολή περίληψης στο συνέδριο EuGMS ΑΘΗΝΑ 2020 στον σύνδεσμο https://www.eugms.org/2020.html και να κατεβάστε ΕΔΩ το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα.

Δείτε ΕΔΩ το Promotion Video του συνεδρίου EuGMS ΑΘΗΝΑ 2020.

Δείτε την ανακοίνωση του συνεδρίου στο ηλεκτρονικό περιοδικό medicalcongress.gr

Σας περιμένουμε!


2020

15 Φεβρουαρίου 2020

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης- ΕΕΜΕΓ, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Γηριατρικής, διοργάνωση την Ημερίδα "Νέες Τεχνολογίες και Υγιής Γήρανση"με την αιγίδα της Ευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρείας- EuGMS και φόντο την διοργάνωση του 16ου Πανευρωπαικού συνεδρίου EuGMS “Growing old in better health: building synergies across Europe” στις 7-9 Οκτωβρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με την φετινή ημερίδα ολοκληρώνεται ο κύκλος των προσυνεδριακών εκδηλώσεων EuGMS ΑΘΗΝΑ 2020.

Δείτε ΕΔΩ το Τελικό Πρόγραμμα 

Δείτε τα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ για την Ημερίδα “Νέες Τεχνολογίες και Υγιής Γήρανση”:

Δελτίο Τύπου_ IATRONET, απο την δημοσιογράφο Εύη Ψωμιάδη
Δελτίο Τύπου_ HEALTH DAILY, Boussias Communications, σελ. 4, απο την Αρχισυντάκτρια Νέλλη Καψή
Δελτίο Τύπου_ F. DAILY, Boussias Communications, σελ. 6, απο την Αρχισυντάκτρια Βάσω Καλυβιώτη
 
Δελτίο Τύπου_  PALO/The New’s reading experience
 


2019

22-23 Νοεμβρίου 2019

Διοργάνωση του 2ου Προ-συνεδριακού σεμιναρίου “ EuGMS 2020 " με τίτλο “Geriatric Patient in need for Chronic care: from community to Institution and back”, 22/23 Νοεμβρίου 2019, Mediterranean Palace, Θεσσαλονίκη
Δείτε ΕΔΩ το Τελικό Πρόγραμμα 

Με το φετινό σεμινάριο με τίτλο : Γηριατρικός ασθενής σε ανάγκη χρόνιας φροντίδας: από την κοινότητα στις δομές υγείας και πάλι πίσω, ολοκληρώνεται ο κύκλος σεμιναρίων πριν την διοργάνωση του Πανευρωπαικού συνεδρίου Γηριατρικής της European Geriatric Medicine Society -EuGMS στην Αθήνα στις 7-9 Οκτωβρίου του 2020 με Πρόεδρο της EuGMS τον καθηγητή της Γηριατρικής του Πανεπιστημίου του Nancy της Γαλλίας, κο Αθανάσιο Μπενέτο, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Γηριατρικής, κο Ιωάννη Ελλούλ, θα υποδεχτούν στην χώρα μας πάνω από 2500 συνέδρους.

Δείτε την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Προέδρου της ΕΕΜΕΓ και EuGMS, Καθηγ. Γηριατρικής Αθ. Μπενέτου στις 22.11 στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και τις αναδημοσιεύσεις.

Δελτίο Τύπου_ The President

Δελτίο Τύπου_Politik.gr

Δελτίο Τύπου_Analitis.gr

Δελτίο Τύπου_ Εφημερίδας Μακεδονία

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ για το 2ο Προσυνεδριακό σεμινάριο EuGMS ΑΘΗΝΑ 2020:

-Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων και του Athens CVB 
-Ιστοσελίδα Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης- ΑΠΘ
-Στην σελίδα facebook της Κοσμητείας Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ


 

2018

10 Νοεμβρίου 2018

Διοργάνωση του 1ου Προ-συνεδριακού σεμιναρίου “ EuGMS 2020 " με τίτλο Healthy Aging: Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην Υγιή Γήρανση”, 10 Νοεμβρίου 2018, Αμφιθέατρο Ινστιτούτου Pasteur.
Δείτε ΕΔΩ το Τελικό Πρόγραμμα και  συμπληρώστε ΕΔΩ την φόρμα εγγραφής
Το φετινό σεμινάριο αποτελεί την αρχή κύκλου προσυνεδριακών σεμιναρίων που θα διοργανωθούν  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε Βαλκανικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής τα προσεχή έτη 2019 και 2020, πρίν την διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Πανευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρείας EuGMS στις 7-9 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα.
Μια επιλεγμένη ομάδα διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταφέρει τις γνώσεις της σχετικά με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων μέσω παρεμβάσεων στη διατροφή και στην άσκηση.
​Επίσημη γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 2017

24-26 Νοεμβρίου, 2017

Η ΕΕΜΕΓ συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα του Πανελληνίου Συνέδριου Διατροφής & Διαιτολογίας.  Στο Κλινικό φροντιστήριο “Γηριατρική Διατροφή: Βιωματικό Σεμινάριο” θα μιλήσουν οι: Γ. Σούλης (Γηρίατρος, Αντιπρόεδρος ΕΕΜΕΓ), Ε. Τζανετάκου (Κλινική Διαιτολόγος, Βιοϊατρικός Επιστήμων, Ταμίας ΕΕΜΕΓ), Ι. Γεωργιόπουλος (Ουρολόγος, Ειδ. Γραμματέας, ΕΕΜΕΓ). 

Mπορείτε να δείτε εδώ το επιστημονικό πρόγραμμα


2017
 

20 Σεπτεμβρίου, 2017

Η Ελληνική Ένωση Γηριατρικής, της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι η Ε.Ε.Μ.Ε.Γ, διεκδίκησε με επιτυχία την διοργάνωση του 16ου Συνέδριου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γηριατρικής (EuGMS) τον Οκτώβριο του 2020 στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η διαδικασία επιλογής χώρας διοργάνωσης μεταξύ Ελλάδος, Ισραήλ και Σουηδίας, έλαβε μέρος στην Νίκαια, Γαλλίας, κατά την διάρκεια του 13ου Συνέδριου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γηριατρικής (EuGMS) τον Σεπτέμβριο του 2017. 

Η παρουσίαση της Ελληνικής υποψηφιότητας είχε ως κεντρικό θέμα την δημιουργία συνεργειών μεταξύ χωρών βορρά και νότου με στόχο την συσπείρωση γηριατρικών φορέων και δυνάμεων που ασχολούνται με την γηριατρική από τον Ελληνικό και ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου για την ανάπτυξη της Γηριατρικής στην περιοχή. 

Η Ελληνική υποψηφιότητα παρουσιάστηκε από τους: 

Γ. Ελλούλ, Αν. Καθηγητής Παν. Πατρών, Πρόεδρος Παν. Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας- Π.Ε.Γ.Γ

Γ. Σούλης, Γηρίατρος, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης- Ε.Ε.Μ.Ε.Γ

Σ. Κοσμίδης, Γηρίατρος, Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης -Ε.Ε.Μ.Ε.Γ

Μ. Κοτσάνη, Γηρίατρος, Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης -Ε.Ε.Μ.Ε.Γ

Ε. Βουδικλάρη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης, Γ. Γραμματέας Ε.Ε.Μ.Ε.Γ

Δείτε παρακάτω τις δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ σχετικά με την προσπάθεια της Ελληνικής υποψηφιότητας  για την διεκδίκηση και διοργάνωση του Πανευρωπαικού Συνεδρίου Γηριατρικής- EuGMS, στις 7-9 Οκτωβρίου 2020 στην χώρα μας.
 
Δελτίο Τύπου_ GREEK TRAVEL PAGES (GTP) 
Δελτίο Τύπου_ ONLINE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ECOZEN 
Δελτίο Τύπου_ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 
Δελτίο Τύπου_BANKWARS 

2017

26 Ιουνίου, 2017

Διοργανώθηκε με επιτυχία και υψηλή προσέλευση συμμετεχόντων το Workshop της Γηριατρικής Ευρωπαικής Εταιρείας -EUGMS,  στις 26 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της -Ευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας –European Union Geriatric Medicine Society (EUGMS) στην προσπάθεια να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες των Ελλήνων ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται για την Γηριατρική και τις ανάγκες των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στην χώρα μας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ελληνικής Ένωσης Γηριατρικής – Hellenic Consortium for Geriatric Medicine και διοργάνωσαν Workshop στις 26 Ιουνίου από κοινού με θέμα "Development of Geriatric Medicine : A perspective for a new approach towards the older patients"

Τα μέλη του ΔΣ της EUGMS έδωσαν διαλέξεις ενώ πραγματοποιήθηκαν  Στρογγυλά Τραπέζια με την συμμετοχή ελληνικών επιστημονικών εταιρειών με ειδικό ενδιαφέρον για την γηριατρική καθώς και ελεύθερη συζήτηση με το ακροατήριο, με τίτλο: Do we need geriatric medicine in Greece ? Η εκδήλωση αυτή, η οποια πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Electra Metropolis, στην Αθήνα, αποτέλεσε την απαρχή μιας Πανελλήνιας συνεργασίας ιατρών και επαγγελματιών υγείας όλων των ειδικοτήτων σε θέματα ατόμων της μεγαλύτερης ηλικίας και διετέλεσε σημαντικά στην διεκδίκηση διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της Eυρωπαικής Εταιρείας EuGMS στην Ελλάδα το 2020.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα minutes του απολογισμού της εκδήλωσης στα αγγλικά σε μορφή ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ και εδώ την αξιολόγηση από τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο κρίθηκε εξαιρετικό με βαθμολογία 4,7 στα 5, πράγμα που αποδεικνύει ότι η ισχύς εν τη ενώσει έχει πάντοτε θετικά αποτελέσματα!

 

Η Ευρωπαϊκή Γηριατρική Εταιρεία μας ενημέρωσε ότι  η υποψηφιότητα της Ελλάδας έγινε αποδεκτή μαζί με την Σουηδία και το Ισραήλ για την διεκδίκηση του συνεδρίου της EUGMS το 2020.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Νίκαια στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 όπου η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει την πρόταση του Hellenic Consortium for Geriatric Medicine για την διεξαγωγή του συνεδρίου στην χώρα μας, ενώ ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε η Γηριατρική στην Ελλάδα να αποκτήσει ίσες ευκαιρίες με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.2016

2-3 Δεκεμβρίου 2016

H Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ) διοργάνωσε το Χειμερινό Σχολείο Γηριατρικής, µε θέµα: «Διερεύνηση και διαχείριση κινδύνου πτώσεων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» το οποίο πραγματοποιήθηκε 2-3 Δεκεμβρίου 2016 στο Ξενοδοχειο Stratos Vasilikos στην Αθήνα.

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου2015 

8-10 MAIOY 2015 - Διοργανώθηκε με επιτυχία το Εαρινό Σεμινάριο Γηριατρικής στο Ξενοδοχείο Golden Age στην Αθήνα. Το Δελτίο Τύπου του Σεμιναρίου δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες πολλών ιατρικών, διατροφολογικών εταιρειών και ηλεκτρονικών περιοδικών:

Δελτίο Τύπου_MEDNUTRITION 

Δελτίο Τύπου_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΟΛΟΓΩΝ- ΔΙΑΙΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ 

Δελτίο Τύπου_ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 

Δελτίο Τύπου_IATRONET 

Δείτε εδώ το Τελικό Πρόγραμμα του Εαρινού Σεμιναρίου Γηριατρικής.

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015- Διοργάνωση σεμιναρίου απο τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Μ.Ε.Γ Καθ. Γηριατρικής, Αθανάσιο Μπενέτο με θέμα: “Το μήκος των τελομερών ως προυπόθεση και αποτέλεσμα της αγγειακής γήρανσης”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο “Pitie Salpetiere” στο Παρίσι.

31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 - Διοργάνωση Σεμιναρίου για την Γήρανση απο τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Μ.Ε.Γ Καθ. Γηριατρικής Αθανάσιο Μπενέτο στο Καρδιαγγειακό Ερευνητικό Κέντρο του Παρισίου.

5-7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 – 2nd Athens Symposium “ Advances & Pespectives in Geriatric Oncοlogy”, Royal Olympic.  Συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΜΕΓ Καθηγ. Μπενέτου Αθ. στην Στρογγυλή Τράπεζα “Epidemiology and special issues” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Μαρτίου στις 16:30-18:00.

11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 και ώρα 15:30 - 16:30 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, αίθουσα ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑ

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ) διοργανώνει ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, µε θέµα: «Αντιμετώπιση Γηριατρικών ασθενών από το γιατρό της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης» στο πλαίσιο των ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙ∆ΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙ∆ΑΣ ΥΓΕΙΑΣ «Γ. ΠΑΠΑ∆ΑΚΗΣ». Δειτε εδω το αναλυτικό Πρόγραμμα.2014

9-12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, 8TH DIETS-EFAD CONFERENCE, DIVANI CARAVEL, ΑΘΗΝΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.Μ.Ε.Γ ΚΑΘΗΓ. ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘ. ΜΠΕΝΕΤΟΥ ΣΤO ΠΛΑΙΣΙO ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διάλεξη για την Ανίχνευση της Ευθραστότητας:  Από την διάγνωση ως την πρακτική εφαρμογή, το σύνδρομο της ευθραστότητας περιλαμβάνει μια σωματική, ψυχολογική και κοινωνική διάσταση.

Αν και δεν είναι ένα πολύ σαφώς καθορισμένο θέμα μέχρι στιγμής, η ευθραστότητα αφορά την μετάβαση από ένα ισχυρό οργανισμό  σε μια κατάσταση μη αυτοεξηπηρετούμενη του ασθενούς, τα συμπτώματα της οποίας αυξάνονται σε ηλικιωμένους, ιδίως μετά την ηλικία των 80 ετών.

Παρ 'όλα αυτά, και σύμφωνα με τον καθηγητή Γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο Nancy, Γαλλία, κύριο Αθ. Μπενέτο, η ηλικία από μόνη δεν εξηγεί το σύνδρομο αυτό και δεν θα πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο για τη χειρουργική επέμβαση στους ηλικιωμένους. Για περισσότερα διαβάστε την αναφορά που έγινε στα πλαίσια του Πανευρωπαικού συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας στην απογευματινή συνεδρία της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου 2014, 8th DIETS-EFAD Conference. 9-12 October 2014, Athens Greece

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εναρκτήρια εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας για την Μελέτη και Έρευνα της Γήρανσης (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ) – Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου και την Εναρκτήρια Ομιλία του Προέδρου της Εταιρείας Καθηγ. Μπενέτου Αθανάσιου