Οι δυνατότητες πρόληψης του γήρατος και των συνεπειών της αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ κορυφαίων ειδικών επιστημόνων απ’όλο τον κόσμο, στη διάρκεια της Διεθνούς επιστημονικής Συνόδου Προληπτικής Γηριατρικής με θέμα: «Νεότερες απόψεις πρόληψης της Γήρανσης, Μύθοι και Πραγματικότητες» που πραγματοποιήθηκε απο 22 έως 24 Σεπτεμβρίου στην Κω.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίων και εξέχοντες επιστήμονες στον τομέα της Γηριατρικής και της Γεροντολογίας απο πολλές χώρες του κόσμου.

Στόχος της διεθνούς συνάντησης ήταν η κατάθεση απόψεων στα θέματα προληπτικής Γηριατρικής, η διερέυνηση των δυνατοτήτων που θα παρέχει η πρόληψη καθώς και οι ιατρικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν.

Το θέμα αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των επιπτώσεων απο τη γήρανση του πληθυσμού που έχει ώς αποτέλεσμα την άνθηση διαφόρων κέντρων πρόληψης του γήρατος.

Στη σύνοδο συμμετείχαν ώς ομιλητές ιατροί, βιολόγοι, κοινωνιολόγοι αλλά και φιλόσοφοι απο μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Εξάλλου στο πλάισιο της συνόδου την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005  πραγματοποιήθηκε ειδικό σεμινάριο εκπαίδευσης Ελλήνων Γενικών Ιατρών.  Η σύνοδος διοργανώθηκε με την προτοβουλία του κου Θάνου Μπενέτου, τακτικού Καθηγητή Παθολογίας και Γηριατρικής της Ιατρικής Σχολής Nancy της Γαλλίας  και με την υποστήριξη των Γηριατρικών Εταιρειών της Ελλάδας και της Γαλλίας, της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής ιατρικής, καθώς και του Ευρωπαικού Δικτύου Καθηγητών Θεραπευτικής.