Η Ελληνική  Εταιρεία για την Μελέτη και Έρευνα της Γήρανσης (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ) είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014, σε μία εποχή που η Γηριατρική ειδικότητα στην Ελλάδα δεν είναι αναγνωρισμένη  αλλά η ευαισθησία για τα προβλήματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και η ανάγκη για καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους ολοένα και αυξάνονται.

Σήμερα, η Ε.Ε.Μ.Ε.Γ μετά από πολύχρονη παρουσία και συνεχή δραστηριότητα του Προέδρου της Αθανάσιου Μπενέτου (απο το 2003 έως σήμερα) μέσω της διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων, συμποσίων, ημερίδων και διεθνών μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, στην Ελλάδα και Κύπρο, έχει σκοπό την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας σε θέματα σχετικά με την γήρανση. Τα μέλη της εταιρείας είναι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι, γενικοί ιατροί, φυσίατροι, νευρολόγοι, ουρολόγοι, διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, βιολόγοι και άλλοι επιστήμονες υγείας που ασχολούνται με την Γήρανση.

Απο το 2003 έως σήμερα, η Ε.Ε.Μ.Ε.Γ – μέσω του Προέδρου της - έχει διοργανώσει κοινές εκδηλώσεις στην Ελλάδα με ελληνικούς φορείς όπως η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης (ΕΕΥ) και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ) αλλα και εκπαιδευτικά σεμινάρια με ξένους φορείς όπως η Διεθνής Γηριατρική Εταιρεία- IΑGG, η Ευρωπαική Γηριατρική Εταιρεία- EuGMS και η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής Κύπρου- ΕΓΙΚ, υπογραμμίζοντας τις νέες τάσεις που είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε στην πρόληψη της Γήρανσης με ευρωπαικά κριτήρια.

Η Ελληνική Εταιρεία για την Mελέτη και Έρευνα της Γήρανσης πραγματοποίησε την πρώτη ερευνητική μελέτη σε υπερήλικες στο Άγιο Όρος με σκοπό την ακριβή καταγραφή του μεγέθους του προβλήματος της Υπέρτασης, τα αποτελεσματα της οποίας μπορείτε να δείτε στη σελίδα των άρθρων. Η δεύτερη συνεχιζόμενη μελέτη θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019.

Το 2018 η ΕΕΜΕΓ έγινε μέλος της Ευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρείας (EuGMS) ενώ φιλοδοξεί να συμπεριληφθεί μεταξύ των μελών της International Association of Gerontology and Geriatrics (IAGG) καθώς και της International Society of Vascular Health and Aging (ISVH). 

Τέλος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Γηριατρικής, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, διεκδίκησε με επιτυχία στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 στην Νίκαια της Γαλλίας, την διοργάνωση του 16ου Συνεδρίου της Ευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρείας – EuGMS, στις 7-9 Οκτωβρίου 2020, στην χώρα μας, μεταξύ Σουηδίας και Ισραήλ.

Στόχος της είναι η συσπείρωση όλων των δυνάμεων απο τον Ελληνικό και ευρύτερο χώρο των βαλκανίων και της Μεσογείου, μέσα απο την διοργάνωση σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε βαλκανικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής τα προσεχή έτη, 2019 και αρχές του 2020 για την ανάπτυξη της Γηριατρικής στην περιοχή και την στενότερη συνεργασία των γηριατρικών φορέων νότιας και βόρειας Ευρώπης. Ο καθηγητής Γηριατρικής και Πρόεδρος της ΕΕΜΕΓ, κυριος Αθανάσιος Μπενέτος εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρείας για το 2020 κατά την διάρκεια κλειστής ψηφοφορίας του Διοικητικού Συμβουλίου της European Society for Geriatric Medecine- EuGMS, τον Σεπτέμβριο του 2017,  στην Νίκαια της Γαλλίας.