Η Ελληνική  Εταιρεία για την Μελέτη και Έρευνα της Γήρανσης (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ) είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014, σε μία εποχή που η Γηριατρική ειδικότητα στην Ελλάδα δεν είναι αναγνωρισμένη  αλλά η ευαισθησία για τα προβλήματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και η ανάγκη για καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους ολοένα και αυξάνονται.

Σήμερα, η Ε.Ε.Μ.Ε.Γ μετά από πολύχρονη παρουσία και συνεχή δραστηριότητα του Προέδρου της Αθανάσιου Μπενέτου (απο το 2003 έως σήμερα) μέσα απο την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, συμποσίων, ημερίδων και διεθνών μετεκπαιδευτικών μαθημάτων στην Ελλάδα έχει σκοπό την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας σε θέματα σχετικά με την γήρανση. Τα μέλη της εταιρείας είναι Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Γενικοί Γιατροί, Φυσίατροι, Νευρολόγοι κλπ), Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι αλλά και άλλοι επιστήμονες που το αντικείμενό τους άπτεται του θέματος της Γήρανσης.

Απο το 2003 έως σήμερα, η Ε.Ε.Μ.Ε.Γ μέσω του Προέδρου της έχει διοργανώσει κοινές εκδηλώσεις στην Ελλάδα με την Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) καθώς και την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης (ΕΕΥ) ενώ τo 2011 συνδιοργάνωσε μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ) με Πρόεδρο την κυρία Ξανθή Μιχαήλ, το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Γηριατρικής Αποκατάστασης με τίτλο “Physical Activities, Nutrition and Quality of Aging” υπογραμμίζοντας τις νέες τάσεις που είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε στην πρόληψη της Γήρανσης προκειμένου να μείνουμε νέοι εσωτερικά. 

Η διαδικασία ένταξης της Ε.Ε.Μ.Ε.Γ ώς βασικό μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης Γηριατρικών Εταιρειών (EUGMS) έχει ήδη ξεκινήσει ένω φιλοδοξεί άμεσα να συμπεριληφθεί μεταξύ των μελών της  International Association of Gerontology and Geriatrics (IAGG) καθώς και της International Society of Vascular Health and Aging (ISVH).

Η Ελληνική Εταιρεία για την Mελέτη και Έρευνα της Γήρανσης πραγματοποίησε την πρώτη ερευνητική μελέτη σε υπερήλικες στο Άγιο Όρος με σκοπό την ακριβή καταγραφή του μεγέθους του προβλήματος της Υπέρτασης.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα των άρθρων.